Početna » Zakrivljen TV – da ili ne?

Zakrivljen TV – da ili ne?

Zakrivljen TV – da ili ne?
Samsung

Čini se da je tržište preplavljeno televizorima "zakrivljenog" ekrana, jer na raznim sajmovima u svijetu na području elektronike, praktički više ne možeš naći televizor s ravnim ekranom. Hoćemo li u budućnosti u svakom kućanstvu imati zakrivljeni TV?

Proizvođači televizora, među kojima ističemo Samsung, LG, Philips, Sony i u zadnje vrijeme cijela vojska kineskih proizvođača, uvjereni su da je zakrivljeni televizor budućnost, uglavnom zbog povećanog vidnog polja koje gledatelju omogućava doživjeti kino u svom dnevnom boravku. No, prema istraživanju THX-a, američke tvrtke s audio-video područja, za reproduciranje kino osjećaja kod kuće trebao bi nam zakrivljeni ekran veličine najmanje dva metra, pri čemu bi gledatelj trebao biti postavljen u neposrednoj blizini zaslona.

Ako uzmemo sasvim običnog TV gledatelja, on vjerojatno ne želi kauč postaviti tako blizu televizora da gotovo udara nosom u njega, a da ne spominjemo činjenicu da tako veliki ekran zauzima nepraktično puno prostora i nije niti malo jeftin – za zakrivljeni zaslon trenutno je potrebno odvojiti otprilike dvostruko više novaca nego za ravnu verziju s istim karakteristikama.

Zakrivljen TV na zidu? Vjerojatno ne

Ako želiš zakrivljeni TV zaslon montirati na zid, čeka te dosta problema. Prvo i najvažnije, vizualni učinak je sasvim drugačiji, jer rubovi doslovno strše iz zida, a zbog različitog težišta, instalacija je puno teža. Svjetlo se kod gledanja ovog televizora odbija u različitim kutovima nego kod ravnih ekrana, pa zbog refleksije praćenje TV sadržaja može biti otežano. No, čak i ako, usprkos tim problemima, odlučiš kod kuće imati moderni zakrivljeni zaslon, vrlo brzo ćeš shvatiti da ih je iznimno teško dobiti zbog (trenutno) ograničene proizvodnje.

Od tehničkim krugovima možemo čuti mnoge pritužbe da se zakrivljeni televizori prodaju samo zato što nam to omogućuje razvoj tehnologije, a ne zato što je korisničko iskustvo s njima puno bolje. No, ne brini, ako želiš savršeno iskustvo gledanja televizora i izvrsnu kvalitetu slike, rješenja se nudi u obliku 4K televizora. Standard UltraHD ili 4K na svakom dijelu zaslona omogućava ti četiri puta veći broj piksela nego kod FullHD, a krajnji rezultat je da zbog veće razlučivosti gledatelj uživa u jasnijoj slici s više detalja. U konačnici, to je jedino važno, zar ne?

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.