Početna » Windows 7

Windows 7

Win 7

Novi Microsoftov operacijski sustav, Windows 7, od danas je dostupan u Hrvatskoj kao i u cijelom svijetu. Windows 7 ispunjava sva dana obećanja – korisnicima je mnogo lakše na osobnom računalu raditi ono što požele. Ovaj novi operacijski sustav nudi poboljšano i ujednačeno korisničko sučelje te znatna funkcionalna poboljšanja koja pojednostavljuju svakodnevne zadatke i omogućavaju korisnicima da najbolje iskoriste svoja osobna računala, neovisno o njihovoj vrsti (stolna, prijenosna računala ili pak netbook) i namjeni.

Sadržaji i usluge prilagođeni hrvatskim korisnicima
Windows 7 u Hrvatskoj se po prvi puta pojavljuje s posebnim lokalnim dodacima koji su prilagođeni i namijenjeni hrvatskim korisnicima. Tisak će tako pružiti uslugu ispisivanja korisničkih fotografija. Dovoljno je da korisnik odabere fotografije koje želi ispisati i njemu najbliži kiosk na kojemu ih sljedećega dana želi preuzeti; Windows 7 obavit će sve ostalo nakon samo nekoliko klikova mišem. Cjelokupnu logistiku za ovu uslugu ispisa fotografija preuzima Tisak.

U Windows Media Player bit će integriran i popis hrvatskih radiostanica koje će se moći slušati u streamingu. U početku će biti na raspolaganju Antena Zagreb, no broj stanica koje će biti moguće slušati na ovaj način, neposredno iz Windows Media Playera, s vremenom će se povećavati. Korisnici tako više neće morati tražiti odgovarajuće web stranice koje nude streamingu programa budući da su lokalni sadržaji integrirani u Windows Media Player. Hrvatska inačica Windowsa 7 također je po prvi puta na raspolaganju odmah od dana globalne objave. Time je hrvatski postao jedan od 34 jezika čija je verzija objavljena istovremeno, na dan globalnog predstavljanja.

Brojne novosti u Windows 7
Tijekom proteklih 18 mjeseci, komentari koji su dobiveni iz više od jedne milijarde dobrovoljno ispunjenih upitnika od strane 8 milijuna osoba koje su testirale Windows 7 pomogli su Microsoftu da pojednostavi način na koji se u novom operacijskom sustavu obavljaju svakodnevni zadaci. Evo samo dijela od mnogobrojnih poboljšanja zbog kojih će korisnici iskusiti jednostavniji rad s osobnim računalom.

Pojednostavljeni PC
• Taskbar: Taskbar je u potpunosti redizajniran kako bi korisnici mogli raditi brže i kako bi se uklonili suvišni i nepotrebni elementi. Nove su mogućnosti poput malenog pregleda sadržaja web stranica i dokumenata, pa čak i videa, odmah u taskbaru.
• HomeGroup: Jednostavno dijeljenje datoteka i pisača s drugim Windows 7 osobnim računalima u vašem domu.
• DeviceStage: Prikazuje status svih priključenih diskova poput kamera i mobilnih telefona, olakšavajući sinkronizaciju podataka i upravljanje diskovima.
• Fotografije i video: Windows Live Photo Gallery i Windows Live Movie Maker nude korisnicima odlične, besplatne mogućnosti uređivanja fotografija i videa te njihovo jednostavno dijeljenje s prijateljima.
• Snap: Povucite otvoreni prozor do ruba ekrana da biste automatski promijenili njegovu veličinu. Tako možete „zalijepiti“ dva prozora za lijevi i desni rub ekrana da biste lako usporedili njihov sadržaj.
• Shake: Primite prozor za njegovu naslovnu traku i protresite mišem kako bi se svi ostali otvoreni prozori automatski minimizirali i nestali iz vida. Ponovite isto da bi se ranije vidljivi prozori ponovno vratili.
• Internet Explorer 8: Naš najbrži, najjednostavniji i najsigurniji web preglednik ikada. Nove mogućnosti poput Instant Searcha, akceleratora i web isječaka (Web Slices) pomažu vam da iskusite bolji web.

Radi onako kako vi želite
• Brže uključivanje, brže isključivanje: Svaki korisnik Windowsa 7 primijetit će da se računalo brže pokreće i brže isključuje, te da bolje upravlja energijom (što je naročito važno za prijenosna računala).
• Jednostavnije mobilno računarstvo: Sve vaše postavke nalaze se na jednom mjestu, u Windows Mobility Centru.
• Zaštitite svoj PC: Zaštita podataka na PC-u sada je mnogo jednostavnija zahvaljujući proširenim mogućnostima stvaranja sigurnosnih kopija i besplatnim paketom Microsoft Security Essentials koji računalo štiti od virusa, spywarea i drugog zloćudnog softvera.

Omogućava nove stvari
• Windows Touch: Upravljajte svojim PC-om pomoću monitora s ekranom osjetljivim na dodir, korištenjem prstiju i multi-touch gesta.
• PlayTo: Glazba, video i fotografije mogu se slušati i prikazivati na drugim osobnim računalima i uređajima poput Xboxa 360 koji je spojen na televizijski prijemnik.
• Podrška za igre i grafiku: Windows 7 donosi poboljšanja koja omogućavaju bolje performanse u igrama i zabavnim aplikacijama, uključujući i 64-bitnu podršku te grafički sustav DirectX11.
• Ispisivanje na pisač ovisno o lokaciji: Vaši dokumenti bit će poslani na ispravan pisač bez obzira nalazite li se kod kuće ili u uredu. Korištenjem mogućnosti Offline Files možete raditi u offline načinu i sinkronizirati datoteke između osobnog računala i mreže na poslu.

Detaljne informacije o operacijskom sustavu Microsoft Windows 7 mogu se pronaći na hrvatskom jeziku na web adresi: http://www.microsoft.com/croatia/windows/windows-7

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.