Select Page

HCL.hr – gaming portal

HCL.hr – gaming portal

Zaljubljenik ste u igre, okorjeli gamer ili samo tu i tamo odigrate pokoju video igru? Bilo kako bilo, HCL (Hrvatska Cyber Liga) je sigurno destinacija za vas.

HCL.hr portal nastao je sredinom 2005. godine spajanjem udruge Hrvatska Cyber Liga i nekadašnjeg gaming portala Cro-gaming.com. Cilj spajanja bio je stvoriti što kompletniji gaming portal na Hrvatskom jeziku sa redovito osvježenim sadržajem povezanim uz gaming. Potonje uključuje recenzije, najave, vijesti, kolumne, intervjue te razne special tekstove gamerske tematike, kao i screenshots i downloads sekcije posvećene video igrama. U međuvremenu je HCL portal napredovao te tako danas osim već navedenih sadržaja nudi i sadržaje poput gamerskih videa (trailera), wallpapera, raznih šifra za video igre, modova i mapa za popularne igre. Ukratko, sve što jedan gamer može poželjeti.

Portal svojim posjetiteljima poslužuje vijesti te izvještaje o gamerskim turnirima organiziranim od strane HCL udruge, sve sa ciljem što većeg informiranja domaće javnosti o gamingu u Hrvatskoj ( i susjednim zemljama ). Osim turnira u igraonama po cijeloj Hrvatskoj, stvorena je i HCL Mp Zona ( Multiplayer Zona ) koja je okupila veliku većinu Hrvatskih klanova i organizirala online turnire u najpoznatijim multiplayer igrama. U sklopu HCL MP Zone ponuđen je i besplatan web hosting mnogim hrvatskim klanovima koji su se natjecali u online turnirima.

Krajem 2009. godine, HCL portal je redizajniran, ovaj put sa puno većim promjenama u dizajnu i funkcionalnosti portala. Uz pomoć web dizajn studija Webinkubator stvoren je novi, unikatan i atraktivan dizajn, koji je portalu doveo i neke nove funkcije te lakši i intuitivniji način za pregledavanje sadržaja na portalu.

Aktivnim zalaganjem za gaming i redovitim objavljivanjem raznih tekstova vezanih uz video igre, HCL portal postao je glavno odredište hrvatskih gamera željnih gamerskih informacija. Rastom posjećnosti rastao je i community forum HCL-a koji sada okuplja nekoliko tisuća gamera koji aktivno raspravljaju o igrama i srodnim temama iz dana u dan. Portal je osvojio i mnoge nagrade i riječi hvale zbog svojeg djelovanja, od kojih se najviše ističe Nagrada Vidi Web Top 100 2006. godine za jednu od 10 najboljih Hrvatskih stranica u kategoriji “Zabava, moda, glazba”.

Posjetite: HCL. hr – gaming portal

O autoru

Promo

Jesi li majmun?

Jesi li majmun ili neka druga životinja? Provjerite koji je vaš životinjski znak u kineskom...

Newsletter