Select Page

Facebook Home

Facebook Home

Mark Zuckerberg predstavio je u četvrtak u Menlo Parku u Kaliforniji Facebook Home, softver dizajniran za Android kojem je Facebook početni zaslon te telefon pripremljen za taj sustav koji će proizvoditi tajvanska grupa HTC, a u Sjedinjenim Državama prodavat će se preko operatera AT&T.

Na konferenciji za novinare u sjedištu svoje tvrtke direktor i osnivač društvene mreže rekao je da novi program želi u središte djelovanja tih uređaja “staviti ljude, a ne aplikacije”.

Softver koji će omogućiti korisnicima da pristupe svojoj stranici na Facebooku čim upale telefon, moći će se preuzeti od 12. travnja s Google Play-a.

Jedna verzija trebala bi biti dostupna u Europi idućih mjeseci, najavila je grupa koja upravo prilagođuje Facebook Home tabletima.

Softver će prodavati i grupa HTC koja će proizvoditi telefone pripremljene s pristupnim zaslonom Facebook. Nazvan HTC First taj će se telefon u SAD-u prodavati za 100 dolara.

Facebook odsad želi pratiti svoje korisnike, kojih je više od milijardu, na mobitelima kao i multifunkcijskim telefonima i tabletima.

Zuckerberg je rekao da Facebook odsad želi više zarađivati na mobitelima, koji su budućnost informatičkog sektora, nego na klasičnim računalima.

Promo

Jesi li majmun?

Jesi li majmun ili neka druga životinja? Provjerite koji je vaš životinjski znak u kineskom...

Newsletter

Pin It on Pinterest