Početna » Što donosi Blu-Ray

Što donosi Blu-Ray

Blu-Ray

Nakon što je osamdesetih godina prošlog stoljeća poražen kada je njegov video format Beta izgubio bitku protiv VHS-a , sve je izvjesnije da jedna od najvažnijih bitki koja se trenutno vodi u svijetu tehnologije pripada Sony-u i njegovom Blu-ray-u. Nakon što je moćni studio Warner Bros odlučio poduprijeti Blu-Ray, konkurentski HD-DVD je poražen.

Blu-ray disc je nova generacija formata optičkog disca koji omogućava snimanje presnimavanje i reproduciranje u visokoj HD rezoluciji. Ime ‘Blu ray’ dolazi od činjenice da se za čitanje Blu-ray diskova koristi plavi (blue) laserski snop dok DVD-i i CD-i koriste crveni laserski snop. Novi plavi laser ima kraću valnu duljinu nego crveni laser, što omogućava očitavanje podataka sa većom preciznošću. Disk promjera 12 cm obuhvaća s jednim slojem do 27 GB a s dva sloja do 54 GB podataka. Nova bi tehnologija trebala omogućiti dvostruku brzinu prijenosa podataka od 9,0 MB/s umjesto nekadašnjih maksimalnih 4,5 MB/s. Blu-ray disc može pružiti najveći standard HD performansi dostupnih na današnjem tržištu. Plus, ovaj format nudi najmanje 7.1 kanal prirodnog , nekompresiranog surround zvuka za kristalno čisti audio koji donosi najbolje moguće iskustvo kućne zabave uopće.

Nažalost Blu-ray reproduktori još nisu toliko jeftini da bi ih korisnici počeli masovno kupovati, no vjerujemo da će već do kraja ove godine cijene znatno pasti te će se nalaziti u svakom dnevnom boravku.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.