Select Page

Martin Kodrić ostvario fantastičan rezultat u Formula Renault Eurocup-u

Martin Kodrić ostvario fantastičan rezultat u Formula Renault Eurocup-u

Martin Kodrić ostvario je do sada najbolji rezultatu u seriji Formula Renault 2.0 Eurocup popevši se na drugu poziciju pobjedničkog postolja.

Ovaj mladi vozač je svoje vozačke sposobnosti dokazao nastupajući nekoliko godina u najjačim europskim serijama u kartingu. Od ove godine ovaj momak, rođen 1997. godine, nastupa u najprestižnijem natjecanju Formule Renault 2.0, u Eurocup-u.

Utrke ove serije održavaju se u sklopu događanja World Series by Renault. Ta događanja su vrlo popularna, posjete ih deseci tisuća ljudi tijekom vikenda i održavaju se kao predutrke u sklopu DTM, WTCC i WEC prvenstva, na najpoznatijim europskim stazama na kojima nastupaju i vozači Formule 1. Za nastup u ovoj seriji prijavilo se 10 momčadi, odnosno 30-ak vozača, među kojima je i Martin Kodrić.

 

Peto ovogodišnje natjecanje Formule Renault 2.0 Eurocup održano je na stazi Nurburgring. Konkurencija je bila najjača do sada u ovoj sezoni. Nastupilo je čak 35 vozača iz 18 zemalja. Kodrić je ostvario vrlo dobro vrijeme već u kvalifikacijama za prvu utrku. Ostvarenim osmim vremenom u svojoj grupi osvojio je 15. startnu poziciju, a utrku završio među osvajačima bodova, deveti. Pobijedio je Britanac Aitken ispred Japanca Sasahare i Rusa Isaakyana.

U kvalifikacijama za drugu utrku ostvario je najbolje vrijeme u svojoj grupi. Najbolje vrijeme druge grupe bilo je bolje od Martinovog, stoga je utrku startao s druge pozicije. Zbog mokre staze utrka je započela iza sigurnosnog automobila. Martin je svoju drugu poziciju držao cijelu utrku, samo ju je nakratko izgubio i odmah vratio natrag.

Fantastičan rezultat za mladog hrvatskog vozača. Bodove je ove sezone osvajao više puta, a sada se konačno popeo i na postolje. Pobijedio je Martinov momčadski kolega Britanac Barnicoat, dok je treće mjesto osvojio Francuz Hubert.

Promo

Jesi li majmun?

Jesi li majmun ili neka druga životinja? Provjerite koji je vaš životinjski znak u kineskom...

Newsletter

Pin It on Pinterest