Početna » Goran Čolak srušio još jedan rekord, ovaj put Guinnessov

Goran Čolak srušio još jedan rekord, ovaj put Guinnessov

Goran Čolak srušio još jedan rekord, ovaj put Guinnessov

Tko god se jučer u 19.30h našao na središnjem zagrebačkom trgu bana Jelačića, imao je priliku učestvovati u zaista posebnom i, ako se usudimo reći, povijesnom momentu. Gotovo pola sata neizvjesne i apsolutne tišine u samoj sekundi se pretvorilo u jedan duboki izdah publike koju su sačinjavali vjerni prijatelji, kolege iz ronilačkog kluba Geronimo te poneki slučajni prolaznik. Činilo se kao da nitko nije disao te duge 22 minute i 30 sekundi u kojima je dah jedino uspio zadržati Goran Čolak i time upisati svoje ime u Guinnessovu knjigu rekorda!

"Jako sam sretan i zadovoljan zbog novog Guinness rekorda! Iako ovo nije natjecateljska disciplina u ronjenju na dah, svakako je nešto za što je vrijedilo potruditi se. Napraviti Guinness rekord na Trgu bana Jelačića svakako je poseban doživljaj. Hvala gradu Zagrebu, gradonačelniku i organizatorima ovog eventa!" – s još uvijek velikim osmijehom na licu Čolak opisuje svoje dojmove dan nakon još jednog velikog uspjeha.

Inače svjetski a ujedno i hrvatski rekorder u ronjenju  na dah, Goran Čolak uz veliku pomoć svog trenera Ivana Drviša, posljednjih nekoliko dana proveo je u velikim pripremama za ovaj junački pothvat pokrenut prvenstveno kao znanstveni projekt u svrhu istraživanja utjecaja disanja kisika na trenažni proces u sportu, u ovom slučaju ronjenju na dah.

Novi svjetski, odnosno Guinnessov rekord u disciplini Static Apnea CO2 (zadržavanje daha u mirovanju s prethodnim disanjem čistog kisika) do ovog trenutka držao je Nijemac Tom Sietas s 22 minute i 23 sekunde, a zasluženo preuzeo tu titulu naš Goran Čolak, zadržavajući dah nešto duže od 22 minute i 30 sekundi. Događaj je osim zainteresirane publike i kolega pratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji mu je netom nakon izrona srčano čestitao na ovom velikom uspjehu.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

  • Baseball

    Baseball

    Baseball je igra između dvije momčadi sa po devet igrača koje vodi menadžer, a igra se na ograđenom...

  • Euro 2008

    Euro 2008

    U švicarskom Luzernu izvučene su skupine za završni turnir UEFA EURO 2008. Hrvatska je u B skupini...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.