Select Page

Goran Čolak srušio još jedan rekord, ovaj put Guinnessov

Goran Čolak srušio još jedan rekord, ovaj put Guinnessov

Tko god se jučer u 19.30h našao na središnjem zagrebačkom trgu bana Jelačića, imao je priliku učestvovati u zaista posebnom i, ako se usudimo reći, povijesnom momentu. Gotovo pola sata neizvjesne i apsolutne tišine u samoj sekundi se pretvorilo u jedan duboki izdah publike koju su sačinjavali vjerni prijatelji, kolege iz ronilačkog kluba Geronimo te poneki slučajni prolaznik. Činilo se kao da nitko nije disao te duge 22 minute i 30 sekundi u kojima je dah jedino uspio zadržati Goran Čolak i time upisati svoje ime u Guinnessovu knjigu rekorda!

“Jako sam sretan i zadovoljan zbog novog Guinness rekorda! Iako ovo nije natjecateljska disciplina u ronjenju na dah, svakako je nešto za što je vrijedilo potruditi se. Napraviti Guinness rekord na Trgu bana Jelačića svakako je poseban doživljaj. Hvala gradu Zagrebu, gradonačelniku i organizatorima ovog eventa!” – s još uvijek velikim osmijehom na licu Čolak opisuje svoje dojmove dan nakon još jednog velikog uspjeha.

Inače svjetski a ujedno i hrvatski rekorder u ronjenju  na dah, Goran Čolak uz veliku pomoć svog trenera Ivana Drviša, posljednjih nekoliko dana proveo je u velikim pripremama za ovaj junački pothvat pokrenut prvenstveno kao znanstveni projekt u svrhu istraživanja utjecaja disanja kisika na trenažni proces u sportu, u ovom slučaju ronjenju na dah.

Novi svjetski, odnosno Guinnessov rekord u disciplini Static Apnea CO2 (zadržavanje daha u mirovanju s prethodnim disanjem čistog kisika) do ovog trenutka držao je Nijemac Tom Sietas s 22 minute i 23 sekunde, a zasluženo preuzeo tu titulu naš Goran Čolak, zadržavajući dah nešto duže od 22 minute i 30 sekundi. Događaj je osim zainteresirane publike i kolega pratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji mu je netom nakon izrona srčano čestitao na ovom velikom uspjehu.

Promo

Jesi li majmun?

Jesi li majmun ili neka druga životinja? Provjerite koji je vaš životinjski znak u kineskom...

Newsletter

Pin It on Pinterest