Početna » EuroBasket 2015

EuroBasket 2015

EuroBasket 2015

Domaćin Eurobasketa 2015 je trebala biti Ukrajina, ali je zbog nemira odustala od kandidature. Na Boardu FIBA Europe u Madridu, u rujnu 2014. odlučeno je da će se prvenstvo održati u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Latviji. Hrvatska će biti domaćin jedne skupine, a utakmice će se igrati u Zagrebu. Finale će se održati u Parizu. Sudjelovat će 24 reprezentacije. Završnica prvenstva će se igrati u Lilleu na nogometnom stadionu kapaciteta 27 tisuća koji će ovom prilikom biti pokriven.

Podsjećamo, Fiba Europe oduzela je Ukrajini domaćinstvo EuroBasketa 2015 zbog ratne situacije i otvorila brzi natječaj za preuzimanje organizacije natjecanja. Ukrajinci su se do posljednjeg trena borili kako bi zadržali natjecanje u svojim gradovima, ali se na kraju samo mogu utješiti da im je dodijeljen EuroBasket 2017. godine.

EuroBasket 2015 bit će 39. izdanje ovog natjecanja koje organizira FIBA Europe.

FIBA Europe objavila je osam ponuda za potencijalne organizatore EuroBasketa (Hrvatska, Finska, Francuska, Njemačka, Izrael, Latvija, Poljska i Turska). Svi zainteresirani savezi su tijekom slanja kandidature mogli birati - jednu grupu grupne faze prvenstva, jednu od grupa i završnicu, samo završnicu ili cijelo prvenstvo. 

Hrvatska i Francuska su ponudile jednu grupu grupne faze i završnicu. Turska je ponudila organizaciju cijelog EuroBasketa. Sve ostale države su ponudile da organiziraju samo grupnu fazu natjecanja. Prije sastanka Boarda FIBA Europe, Turska je povukla svoju kandidaturu za domaćina bilo kojeg dijela turnira, dok je Hrvatska povukla svoju kandidaturu za završnu fazu natjecanja i dobila organizaciju jedne skupine. Francuska je tako ostala jedini kandidat za završnicu i jednu grupu.  

Žrijeb za EuroBasket 2015 održan je 8. prosinca 2014. u Disneylandu u Parizu. EuroBasket 2015 će biti održan u Njemačkoj (Berlin), Hrvatskoj (Zagreb), Latviji (Riga) i Francuskoj (Montpellier), a svaka zemlja će ugostiti jednu grupu prvenstva. Francuska će biti domaćin nokautfaze i finale će biti održano Lilleu na stadionu Pierre-Mauroy. Prvenstvo će se održati od 5. do 20. rujna. Sudjelovat će 24 reprezentacije podijeljene u četiri skupine, a četiri najbolje iz svake grupe napredovat će u nokaut fazu. Sustav natjecanja identičan je ovome po kojem se igralo Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj 2014. godine.

Hrvatski košarkaši bi uz domaći teren i podršku desetak tisuća vatrenih navijača bili ozbiljan protivnik za svakoga. Podsjetimo da je ovaj EuroBasket i kvalifikacijski za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

Dvorane

Park&Suites Arena, Montpellier Skupina A - Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael, Rusija
O2 World, Berlin Skupina B - Španjolska, Srbija, Turska, Italija, Njemačka, Island
Arena Zagreb Skupina C - Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija, Nizozemska
Arena Riga Skupina D - Litva, Ukrajina, Latvija, Belgija, Češka, Estonija
Stade Pierre-Mauroy, Lille Nokaut faza/finale

EuroBasket 2015 službena stranica

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

  • Baseball

    Baseball

    Baseball je igra između dvije momčadi sa po devet igrača koje vodi menadžer, a igra se na ograđenom...

  • Euro 2008

    Euro 2008

    U švicarskom Luzernu izvučene su skupine za završni turnir UEFA EURO 2008. Hrvatska je u B skupini...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.