Početna » Bizarni sportovi

Bizarni sportovi

Bizarni sportovi

Iako će se mnogima činiti potpuno nevjerojatnima, činjenica je i da se ovi sportovi igraju u ponekom kutku zemaljske kugle. Štoviše, ne samo da se igraju nego su i iznimno popularni.

Boksački šah
Kombinira intelekt i fizičku snagu. Ako si možete priuštiti boksačke rukavice i dovoljno napregnuti moždane vijuge onda je ovo sport za vas. Igra se u šest rundi, a pobjeda se može ostvariti šah-matom na ploči ili nokautom u ringu.

Svjetsko prvenstvo u nošenju supruga

Bizarni sportovi

Sam naziv govori, sport se igra tako da uzmete svoju bolju polovicu i prenesete ju na svojim leđima. Pobjednik je onaj koji prvi prijeđe stazu, a natjecanje se organizira u malom finskom gradu Sonkajärviju. U pravilima ne piše ništa o maksimalnoj mogućoj težini žene, samo stoji da ona može biti vaša, ali i tuđa.

Podvodni ragbi

Bizarni sportovi

Podvodni ragbi igra se u bazenu na dubini od otprilike četiri metra. U igri su dvije ekipe sastavljene od po 11 igrača, a cilj je ubaciti loptu u protivničku košaru. Obje se košare nalaze na dnu bazena.

Čovjek protiv konja

Bizarni sportovi

Vrlo popularna igra u Walesu u kojoj se čovjek u brzini nateče s konjima. Staza je duga 40 kilometara, a puna je prirodnih prepreka koje moraju savladati i čovjek i konj.

Ronjenje u blatu

Bizarni sportovi

Natjecatelji u ovoj igri moraju roniti kroz prljavu vodu neugodnog mirisa, a pobjednik je onaj tko za najkraće vrijeme prijeđe zadanu rutu. Svjetski rekord iznosi 1 minutu i 35 sekundi, a postavio ga je Phillip John.

Ulovi sir

Bizarni sportovi

Vrlo opasan sport i igra koja se održava svake godine u svibnju kod engleskog grada Gloucestera. Pavila su takva da se veliki kotač sira spusti niz padinu, a deseci natjecatelja bore se da ga ulove. U toj borbi mnogi završe s prijelomima ruku i nogu.

Buzkashi

Bizarni sportovi

Nacionalni sport u Afganistanu i Kirigistanu. Igrači iz dvije ekipe sjede na konjima i pokušavaju ubaciti objekt u protivnički gol. Natjecatelji ne koriste loptu nego mrtvu kozu ili tele kojima je odsječena glava. Igra zna biti vrlo teška, a neki završe i s ozljedama.

Hokej na kotaču

Bizarni sportovi

Ova igra liči na hokej na ledu, ali on se odvija na kotačima. Pravila su jednaka onima u hokeju, natjecatelji imaju palice i nastoje lopticu ubaciti u protivnički gol. Hokej na kotaču igra se već 25 godina, a u SAD-u, Europi i Aziji postoje čak i posebne lige te klubovi.

Sepak Takraw

Bizarni sportovi

Vrlo popularan sport u Maleziji, a da biste ga igrali, morate imati atletske sposobnosti ili pak biti visoki poput Michaela Jordana. To je kombinacija nogometa, odbojke i gimnastike. Igrači stoje s dvije suprotne strane mreže, a u igri koriste svoje noge, koljena i ramena kojima udaraju loptu. Cilj je loptu baciti na protivničku stranu, a korištenje ruku je strogo zabranjeno.

Rock, Paper, Scissors

Bizarni sportovi

Igra koja se kod nas naziva i "bim bum bam". Rock (kamen)označava stisnutu šaku, Paper (papir) je ispružena šaka, a Scissors (škare) su kažiprst i srednji prst. Škare mogu pobijediti papir, kamen može pobijediti škare, a papir može pobijediti kamen.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

  • Baseball

    Baseball

    Baseball je igra između dvije momčadi sa po devet igrača koje vodi menadžer, a igra se na ograđenom...

  • Euro 2008

    Euro 2008

    U švicarskom Luzernu izvučene su skupine za završni turnir UEFA EURO 2008. Hrvatska je u B skupini...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.