Početna » Zdrav seksualni odnos

Zdrav seksualni odnos

Definicija zdravog seksualnog odnosa je različita za svaki par jer svaki pojedinac ima različite seksualne potrebe i sklonosti. Aktivnosti za vrijeme seksualnog odnosa su uistinu šarolike, no zdrav seksualni život uključuje slijedeće;

Oba partnera trebaju osjećati jednako zadovoljstvo
Ukoliko oba partnera nemaju isti stav prema seksu kao nečemu što predstavlja zadovoljstvo za oboje i u čemu oboje uživaju ne trebaju stupati u seksualne aktivnosti.

Partner ne bi smio prisiljavati drugoga da čini stvari koje ne želi
Ovaj kriterij često krše muškarci, iako je u novije doba sve više i seksualno agresivnih žena koje koriste svoju psihičku nadmoć nad slabijim partnerom za ispunjenje određenih potreba.

Svaki partner treba imati pravo reći "ne" seksu kad god mu to ne odgovara
Često se žene služe glavoboljom i umorom kao izgovorom za odbijanje seksa. Na taj način biraju bolji izgovor od običnog "ne" jer odbijanje muškarci shvaćaju kao nezainteresiranost za seks sa njima, a ne općenito.

Međusobno poštovanje prije i poslije seksa se podrazumijeva
U praksi se ovo pokazalo teško ostvarivo jer općenito govoreći, muškarci rijetko uvažavaju žene, a baš ni žene ne pretjeruju u poštivanju muškaraca. Ako i postoji međusobno poštovanje, tijekom seksa može se mjeriti u promilima.

Nijedna strana se ne smije osjećati loše i poniženo nakon seksa
Ukoliko ovakav odnos nije oblik "neuobičajnog" uživanja u poniženosti trajno će uništiti odnos, iako je za nekoga ovaj kriterij skroz neprimjeren jer što se više osjeća poniženijim to mu je zadovoljstvo veće.

Povjerenje u partnera i povjerenje kad su u pitanju njegovi prijašnji seksualni partneri
Za zadovoljenje ovog kriterija potrebna je velika emocionalna zrelost, visok nivo obrazovanja, kulture i nadasve razumijevanje.

Teorija i mišljenje psihologa što bi trebalo biti u idealnim uvjetima je jedna krajnost, a stvarni život nešto sasvim drugo. Ukoliko ste zadovoljili nekoliko kriterija, a ne postoji izraženi negativni aspekt nekog od postavljenih parametara možete biti sasvim zadovoljni. Ljudska priroda, sklonosti i iskustva imaju neizmjeran broj varijacija da je skoro pa nemoguće zadovoljiti sve iznad navedene kriterije.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.