Početna » Prosječna dužina penisa

Prosječna dužina penisa

Prosječna dužina penisa

Koja je prosječna dužina penisa pitanje je koje muči brojne muškarce. Postoje brojna mjerenja koja daju različite rezultate, no mnoga od njih oslanjaju se na samoprocjenu ispitanika zbog čega je njihova vjerodostojnost upitna.

Britanski znanstvenici sada tvrde da su našli točnu prosječnu dužinu i širinu penisa, i to na temelju podataka iz 17 znanstvenih radova koji uključuju profesionalna mjerenja penisa ukupno 15.521 muškarca diljem svijeta. Rezultat? Prosječna dužina penisa u erekciji iznosi 13,12 cm, a opseg 11,66 cm. Kod spuštenog penisa dužina je 9,16, a opseg 9,31 cm.

Autori istraživanja tvrde kako bi ovi podaci mogli pomoći brojnim muškarcima koji brinu da imaju mali penis, a zapravo su u prosjeku. U najgorim slučajevima dolazi do dismorfofobije – opsjednutosti vlastitim izgledom, odnosno njegovim navodnim nedostacima – koja pak može dovesti do antisocijalnog ponašanja, depresije, pa čak i samoubojstva. Rezultati su pokazali da u stvarnosti samo 2,28 posto muškaraca ima abnormalno male penise, a postotak je sličan i za neuobičajeno velika spolovila.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.