Početna » Počeši s razlogom - kampanja za rano otkrivanje raka testisa

Počeši s razlogom - kampanja za rano otkrivanje raka testisa

Počeši s razlogom

Počeši s razlogom nova je javnozdravstvena kampanja koju Ožujsko pivo pokreće u partnerstvu s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. Glavni je cilj kampanje podizanje svijesti o muškom zdravlju s naglaskom na važnost redovitog samopregleda s ciljem ranog otkrivanja raka testisa.

O kampanji Počeši s razlogom i razlozima za pokretanje tog društveno odgovornog projekta govorili su:

  • dr. sc. Dunja Skoko Poljak – voditeljica Sektora za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja
  • prof. dr. sc. Ante Ćorušić – v. d. sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb
  • prof. dr. sc. Stjepko Pleština – zamjenik v. d.-a sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb; predstojnik Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb
  • prof. dr. sc. Željko Kaštelan – predstojnik Klinike za urologiju KBC-a Zagreb i predsjednik Hrvatskog urološkog društva
  • dr. sc. Marija Gamulin, dr. med., prim. – znanstvena savjetnica, voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora; v. d. voditeljice Odjela za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb
  • Tina Puhalo Grladinović – voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare
  • Domagoj Knežević – liječen od raka testisa

Preuzmite zdravlje u svoje ruke – redoviti samopregled testisa može spasiti život

Vršitelj dužnosti sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušić u svojem je obraćanju istaknuo: "KBC Zagreb podržava sve javnozdravstvene kampanje kojima je cilj prevencija i smanjenje rizika razvoja bolesti. Stoga smo vrlo rado prihvatili poziv Ožujskog piva na zajedničko djelovanje u kampanji Počeši s razlogom jer smatramo da edukacija i bolja informiranost o raku testisa te važnosti samopregleda može dugoročno rezultirati manjim brojem oboljelih muškaraca u fazi uznapredovale bolesti i time boljim preživljenjem."

Dr. Dunja Skoko Poljak izrazila je zadovoljstvo u ime Ministarstva zdravlja, koje podržava ovu kampanju koja je, ističe dr. Skoko Poljak, na najbolji način spojila društveno odgovorno djelovanje privatnog sektora sa znanjem vodećeg domaćeg zdravstvenog centra. U ime Ministarstva zdravlja pozvala je sve muškarce da sudjeluju u kampanji te da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje.

U svojoj prezentaciji dr. sc. Marija Gamulin, dr. med., prim., naglasila je kako je rak testisa najčešći tumor muškaraca mlađe životne dobi te da se posljednjih 40 godina bilježi udvostručenje pojavnosti tumora testisa, što je najizraženije u razvijenim zemljama sjeverne Europe. Prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ističe dr. Gamulin, broj novooboljelih od raka testisa 2013. godine u RH bio je 181, s najvećom učestalosti između 30. i 34. godine života. Dr. Gamulin također je istaknula: "S obzirom na to da se rak testisa ne može prevenirati, redoviti pregledi nužni su za rano otkrivanje i uspješnije liječenje. Dobra je vijest da je, iako zloćudan, ako se otkrije u ranoj fazi, rak testisa izlječiv u više od 95 posto slučajeva."

Počeši s razlogom

Internetska stranica www.pocesisrazlogom.com i savjetovalište

Tina Puhalo Grladinović iz Zagrebačke pivovare predstavila je kampanju Počeši s razlogom te naglasila: "Kao društveno odgovorna organizacija i proizvod, Zagrebačka pivovara i Ožujsko pivo pokrenuli su kampanju Počeši s razlogom s ciljem podizanja svijesti o ranom otkrivanju raka testisa samopregledom. Aktivnosti kampanje usmjerene su na sve muškarce, osobito na one između 18. i 35. godine, koji su ujedno i potrošači naših proizvoda. Stoga smatramo da, u suradnji s našim partnerima, kampanjom imamo mogućnost pozitivno utjecati na sve muškarce s ciljem unapređenja njihova zdravlja te zdravlja cijele zajednice."

U sklopu kampanje predstavljeni su internetska stranica www.pocesisrazlogom.com kao glavni izvor informacija o samopregledu testisa i raku testisa kao i savjetovalište Počeši s razlogom u sklopu kojeg će liječnici Odjela za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb svakog četvrtka od 13 do 15 sati na broj telefona 01 2388 112 odgovarati na sva dodatna pitanja o toj bolesti.

Na samom kraju konferencije za medije Tina Puhalo Grladinović predala je sanacijskom upravitelju profesoru Ćorušiću vrijednu donaciju Ožujskog piva od pola milijuna kuna kojom će se opremiti Referentni centar MiZ-a RH za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora, koji djeluje pri Odjelu za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC–a Zagreb, s ciljem poboljšanja uvjeta rada i brige o pacijentima na odjelu.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.