Početna » Masturbacija smanjuje rizik pojave raka prostate

Masturbacija smanjuje rizik pojave raka prostate

Mastrubacija

Često masturbiranje, posebno između 20. i 30. godine života, smanjuje rizik obolijevanja od raka prostate u kasnijem životu , kažu australski znanstvenici. Od raka prostate svake godine umre više od pola milijuna muškaraca. Znanstvenici iz Cancer Council Victoria u Melbourneu vjeruju da česte ejakulacije štite od pojave raka zbog toga što sprječavaju nakupljanje opasnih karcinogena u prostati.

U istraživanju je sudjelovalo 1 079 muškaraca oboljelih od raka prostate i 1 259 zdravih ispitanika.

Utvrđeno je da su muškarci koji su u 20-im godinama života ejakulirali više od 5 puta tjedno imali za trećinu manji rizik da će oboljeti od agresivnog oblika raka prostate.

Ovo istraživanje je u suprotnosti s prijašnjima u kojima se sugeriralo da veći broj seksualnih odnosa s različitim partnerima za 40% povećava rizik obolijevanja od raka prostate. Australski znanstvenici upozoravaju da su se ova istraživanja koncentrirala na seksualne odnose, a njihovo na masturbaciju.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.