Početna » Najjača piva na svijetu

Najjača piva na svijetu

Najjača piva na svijetu

Od svih fantastičnih stvari koje su ikada izumljene, pivo se definitivno nalazi među top deset. Većina piva koja ste do sada pili izgledaju kao sokići za djecu u usporedbi s najjačim svjetskim pivima.

Dogfish Head 120 Minute IPA

Najjače pivo

Pivovara: Dogfish Head
Porijeklo: SAD
Alkohol: 15-20%
Cijena: ~40kn/boca

Uz verzije 60 i 90, ova pivovara proizvodi i verziju 120 koja sadrži između 15 i 20% alkohola. Za razliku od ostalih piva na ovome popisu, ova je lakše dostupna, naravno ako živite u SAD-u. Lagano se izlijeva zbog svoje gustoće i ima iznimno blag okus za pivo s tolikom količinom alkohola.

Sam Adams Utopias

Najjače pivo

Pivovara: Sam Adams
Porijeklo: SAD
Alkohol: 27%
Cijena: ~850kn/boca

Zabranjeno je u 13 američkih država i ne prodaje se u pakiranjima po šest boca. Ovo tamo pivo je ponos bostonske pivovare i svoju jedinstvenu snagu zahvaljuje 15-godišnjem sazrijevanju u drvenim bačvama, istima kakve se koriste za sazrijevanje whiskeyja. Prodaje u keramično-bakrenim bocama koje podsjećaju na kotlić.

Sink The Bismarck

Najjače pivo

Pivovara: BrewDog
Porijeklo: Škotska
Alkohol: 41%
Cijena: ~560kn/boca

Ekscentrična škotska pivovara BrewDog proizvela je pivo sa svojih 41 posto alkohola. "Sink The Bismarck!" (Potopite Bismarcka!) slavna je zapovijed britanskog ratnog premijera Winstona Churchilla, koju je Kraljevske ratna mornarica ispunila 27. svibnja 1941. godine, kada je u sjevernom Atlantiku, nakon trodnevne potjere uništila slavni njemački ratni brod. Bismarck je Churchillu posebno smetao jer je prethodno potopio ponos britanske flote, krstaricu Hood. Iako je po načinu proizvodnje i odlikama doista pivo, Sink The Bismarck nije pitko poput svojih manje alkoholnih srodnika - u njemu naime ima više alkohola nego u votki ili whiskeyju.

End Of History

Najjače pivo

Pivovara: BrewDog
Porijeklo: Škotska
Alkohol: 55%
Cijena: ~4750kn/boca

Osim što imate priliku vidjeti kako izgleda vjeverica koja je progutala bocu, vidite i drugo najskuplje pivo na svijetu. End Of History je pivo karakteristično po iznimno visokom udiu alkohola. Proizvedeno je samo 11 boca ovog ekskluzivnog piva, nazvanog prema knjizi filozofa Francisa Fukuyame.

Schorschbock

Najjače pivo

Pivovara: Schorschbrau
Porijeklo: Njemačka
Alkohol: 57%
Cijena: ~1500kn/boca

Da budemo precizni, ovo pivo proizvedeno u Njemačkoj ima ravno 57,5% alkohola. Ako slučajno probate ovo pivo, smatrajte se pravim sretnikom jer trrenutno se ovo pivo ne može nigdje nabaviti, a proizvesti će se svega 36 boca.

Start The Future

Najjače pivo

Pivovara: 't Koelschip
Porijeklo: Nizozemska
Alkohol: 60%
Cijena: ~250kn/boca

Nizozemska pivovara 't Koelschip proizvela je pivo pod nazivom Start The Future koje ima - vjerovali ili ne - 60% alkohola i trenutno drži status najjačeg piva na svijetu. Ono se sigurno ne pije kao pivo, nego kao koktel u čaši za viski ili konjak, u protivnom bi mogli imati najjači mamurluk na svijetu.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.