Početna » Muška odijela

Muška odijela

Muška odijela

Odijelo koje loše stoji na muškarcu može se opaziti izdaleka, i ima štetan efekat na dojam koji ostavljate. Zbog toga je jako važno da vam odijelo dobro stoji i da je ispravno skrojeno, ukoliko vas imalo brine kako ćete izgledati na intervjuu, kako će vas vidjeti klijent ili vaši suradnici. Prvo što trebate učiniti, ukoliko već niste, jeste ispravno se izmjeriti (to može bilo koji iskusan krojač učiniti za vas). Mjerenje uključuje: vrat, ramena, rukave, prsa, pojas i unutarnji šav nogavice. Kad saznate koja je vaša veličina, možete poći u kupovinu. Prilikom kupovine muškog odijela, imajte na umu sljedećih šest stvari:

Odabir materijala
Da razjasnimo jednu stvar, ukoliko nemate pun ormar odijela, i želite nešto drugačije, vuna je najbolji izbor za odijelo. To uključuje garbadin, ili srednje debelo tkanu vunu. Često ćete pronaći odijela na kojima piše "Super 100", što je veoma popularno ovih dana – sve to znači da je pređa uvrnuta više od uobičajenih 60-80 uvrtaja za vunu. Bilo kako bilo, to se smatra srednje debelim tkanjem. Dobar materijal će se vraćati u početni položaj nakon savijanja, i neće se zgužvati. Imajte na umu da je vuna udobna za nošenje tijekom cijele godine, uzimajući u obzir gdje živite.

Udobnost hlača
Provjerite da li je linija pojasa vaših hlača udobna i da možete staviti dva prsta u struk dok ih nosite. Što se tiče falti, one su obično individualni izbor. Ipak, opće pravilo je da su falte bolje za osobe koje imaju veći trbuh, i nisu baš najbolje rješenje za mršave osobe. To je zbog toga što ravan prednji dio hlača naglašava vaš trbuh ukoliko ga imate, a falte pomažu da ga skrijete. I obratno, falte čine mršavog muškarca još mršavijim, i to ne na dobar način.

Porub na vašim hlačama
Ništa ne izgleda više aljkavo od gomile thanine na vašem zglobu. Hlače bi trebale da vam dodiruju cipele, i imaju mali odmak. Manžete, ili bez njih, to je vaš izbor, međutim, imajte na umu da hlače bez manžeta čine da izgledate viši ukoliko ste inače niski, a hlače sa manžetama bolje stoje muškarcima sa dugim nogama. Manžete su također privlačnije zrelijim osobama.

Kombinacija boja muškog odijela i cipela

Duljina rukava
Provjerite da vam je duljina rukava odgovarajuća, inače ćete izgledati kao da ste posudili muško odijelo od nekoga. Ukoliko rukav pokriva manžetu vaše košulje, predugačak je. Trebao bi da tek dodiruje bazu vašeg palca, otkrivajući 2 do 4 cm duljine manžete vaše košulje – jako elegantno.

Pojas sakoa
Sako bi trebao da lijepo stoji preko vašeg trbuha. Tradicionalni američki kroj sa dva gumba, koji je bio dosta popularan dugo godina, sad je zamijenjen sakoima koji su malo uži i imaju tri ili četiri gumba. Međutim, klasični stil sa dva gumba je i dalje popularan, i neki sakoi sa dva gumba nude svježiji izgled sa gumbima koji su više postavljeni, slično stilu sa tri gumba, i tako daju jako laskav dojam. Bilo da preferirate klasični ili moderan stil, tražite modele sa užim pojasom koji će naglasiti izgled vašeg tijela.

Ukupni dojam muškog odijela
Kad je sve rečeno i učinjeno, trebali biste biti u mogućnosti da se bez problema istegnete i sagibate u vašem odijelu. Provjerite da možete slobodno kretati ruke. Da biste to provjerili, pružite ruke ispred sebe, i također pokušajte sjediti u stolici i pretvarati se da radite. Trebali biste se osjećati udobno u svakom položaju.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.