Početna » Kako vezati kravatu - jedan brzi i 18 ostalih načina

Kako vezati kravatu - jedan brzi i 18 ostalih načina

Kako vezati kravatu
YouTube

Prije no što počnete vezati kravatu morate upariti košulju i kravatu. Dakle morate znati koja boja kravate ide uz koju boju košulje itd. Pri tome ne morate baš izgledati kao model s naslovnice posljednjeg modnog magazina.

Osnovna pravila o uparivanju kravate i košulje: jednobojne kravate se mogu nositi s “razigranim" košuljama ili košuljama s uzorkom odnosno šarama. S druge strane ako je kravata s uzorkom, ona ide uz jednobojnu košulju. Samo zapamtite, nikako nemoje uparivati šare sa šarama.

Ne ostavljajte si manje od 5-10 minuta za zavezati kravatu. Dajte si dovoljno vremena ujutro da bi vaša kravata bila pravilno zavezana i da uredno izgleda.

Najbrži i najjednostavniji način za zavezati kravatu

Ako baš nemate toliko vremena, pogledajte ovaj najbrži način vezanja kravate.

Pomozite si ogledalom kada vežete kravatu. Ogledalo vam treba i da izmjerite pravu dužinu kravate i da primjereno stoji uz vašu košulju.

Širi kraj trebao bi biti niže tj. duži od tanjeg dijela ujedno ga prekrivajući. Također ne želite da vam kravata visi prenisko. Pravilo je da vam najniži dio kravate dodiruje kopču remena odnosno gornji dio hlača ako ne nosite remen. Ovo je tradicionalna dužina i ona je različita u nekim državama.

18 različitih načina kako vezati kravatu

Obični čvor

Kravata - obični čvor

Polu Windsor čvor

Kravata - polu Windsor čvor

Windsor čvor

Kravata - Windsor čvor

Nicky čvor

Kravata - Nicky čvor

Kelvin čvor

Kravata - Kelvin čvor

Orijentalni čvor

Kravata - orijentalni čvor

Pratt čvor

Kravata - Pratt čvor

St. Andrew čvor

Kravata - St. Andrew čvor

Balthus čvor

Kravata - Balthus čvor

Hanover čvor

Kravata - Hanover čvor

Plattsburgh čvor

Kravata - Plattsburgh čvor

Grantchester čvor

Kravata - Grantchester čvor

Victoria čvor

Kravata - Victoria čvor

Cafe čvor

Kravata - Cafe čvor

Eldredge čvor

Kravata - Eldredge čvor

Christensen čvor

Kravata - Christensen čvor

Trinity čvor

Kravata - Trinity čvor

Kako vezati leptir mašnu

Kravata - leptir mašna

Izvor: RealMenRealSyle.com

Detaljan opis kako vezati običan čvor

1. korak:

Zakopčajte košulju do kraja. Prebacite kravatu oko ovratnika. Širi dio kravate treba visiti dvostruko više od tanjeg dijela kravate, i treba se nalaziti na onoj strani vaše dominantne ruke.

2. korak:

Primite širi dio kravate i omotajte ga oko tanjeg dijela, malo niže od vašeg vrata.

3. korak:

Kada ste omatali širi dio oko užeg dijela, prebacite širi dio preko čvora koji se formirao

4. korak:

Provucite širi dio kravate kroz čvor

5. korak:

Povucite za tanji kraj i širi kraj da bi zategnuli čvor.

6. korak:

Primite tanji kraj vašom nedominantnom rukom, a vašom dominantnom rukom primite čvor i privucite ga vašem vratu, pazeći da se pri tome ne ugušite.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.