Početna » Kako prestati pušiti

Kako prestati pušiti

Kako prestati pušiti

Iako većina pušača kaže da nema boljeg nego zapaliti cigaretu nakon napornog dana, također većina njih pokušava se riješiti te, kako i sami kažu, loše navike. Nećemo govoriti o štetnosti pušenja niti nabrajati podatke o bolestima i oboljelima od bolesti povezanih s pušenje, već ćemo vam jednostavno pomoći ako ste odlučili prestati pušiti.

Kako prestati? Prva stvar koja vam pada na pamet kod ovakvih odluka jest: "Zašto bih prestao pušiti?". Ako sami ne znate odgovor na to pitanje, teško da ćete prestati. Kao prvi razlog uzmite vlastito zdravlje – manji rizik od obolijevanja od brojnih vrsta raka pluća. Nemojte misliti da je već sve gotovo, istraživanja pokazuju da su bivši pušači boljeg zdravlja od onih koji nisu nikad prestali.

Drugi razlozi za prestanak to što ćete konačno prestati smrditi, a oporavit će se i vaša osjetila. Tu je naravno i financijska strana – razmislite koliko samo novaca godišnje ulupate u ovu "naviku", pogotovo kada cigarete svako malo poskupljuju.

Prestati pušiti moći ćete samo kada sami to odlučite. Za početak, odredite si datum od kada ćete početi s odvikavanjem. Također, trebate odlučiti hoćete li prestati odmah ili postepeno, smanjujući "dnevnu dozu". Bivši pušači obično kažu da je bolje prestati odjednom, jer se ovako samo navlačite.

Potpišite ugovor. Naravno, to neće biti neki pravno važeći ugovor, ali je nekako lakše kad to imate crno na bijelo. Dogovorite se s prijateljem i na papiru mu obećajte da prestajete – bit će lakše vama. Također, bilo bi dobro da to bude neki od prijatelja koji također puši, tako da se i on vama može obvezati i da zajedno krenete u to.

Riješite se cigareta. Držanje kutija po kući samo će otežati odvikavanje. Također, dobro je zamijeniti cigarete nečim drugim. Naravno, ne govorimo o hrani i debljanju, što većina navodi kao razlog za ne-prestanak pušenja. Žvačite žvake ili suho voće. Ako vam se ne sviđa ta ideja, jednostavno nađite neku zanimaciju koja će vam ispuniti vrijeme tako da vam ne padne na pamet zapaliti. Jednostavno, smislite zamjenski ritual umjesto držanja cigarete u ruci.

Ako niste karakter, klonite se pušača. U tom slučaju dobro je nabaviti i flastere protiv pušenja. Glavno je da budete i ostanete uporni pri svojoj odluci. Uskoro će nepušenje postati stvar navike.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.