Početna » Izgarate li od posla?

Izgarate li od posla?

Izgarate li od posla?

Stres u malim količinama može biti koristan. On nas motivira, daje nam dodatnu energiju i pomaže da obavimo posao što bolje. No, kada zbog stresa izgubimo entuzijazam prema poslu kojeg radimo, tada ono što nas muči nije samo običan stres već stanje kojeg su stručnjaci nazvali ''burnout'' ili "sindrom izgaranja".

Sindrom obuhvaća rastuće nezadovoljstvo vlastitim radnim mjestom i okruženjem, poslovnom ili obiteljskom ulogom ili ozračjem u neposrednoj okolini. Uzrokuje ga dugotrajna izloženost jakim stresovima, najčešće u situaciji velikih očekivanja koja nam nameće posao.

Donosimo vam glavne karakteristike potpunog "burnouta"

Iscrpljenost
Zatrpani ste poslom, premalo vremena vam je ostalo za odmor, ostajete prekovremeno na poslu, a to nitko ne cijeni. Nemate volju za radom.

Nedostatak kreativnosti
Ne sudjelujete u donošenju odluka, imate slabu komunikaciju s nadređenim. Dobili ste novo zaduženje, no ono vas ne veseli jer ne vidite kraj poslu. Ako vam je posao prestresan vrijeme je za duži odmor.

Reagirate burno
Imate osjećaj da se više ne možete nositi s obvezama na poslu jer ih imate previše. Ne možete se kontrolirati i svi vas živciraju. Nema suradnje među kolegama, uzajamne pomoći i podrške.

Strah od otpuštanja
Nemate mogućnost napredovanja u karijeri zbog česte promjene u organizaciji posla. Radite svoj posao i ne usudite se tražiti godišnji odmor ili slobodne dane zbog straha od otkaza.

Nedostatak koncentracije
Sve više i više osjećate da ste odvojeni od posla. Maštate, nemate koncentracije ni volje za radom.

Ukoliko se prepoznajete u navedenim karakteristikama, preporučljivo je uzeti duži odmor. No, možda je i vrijeme da potražite i novi posao. Kako je burnout psihički, ali i fizički poremećaj, važno je na vrijeme prepoznati njegovo nastajanje prije nego zaprijeti zdravlju i svakodnevnim društvenim ulogama koje se ne tiču posla.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.