Početna » Brada je poželjna

Brada je poželjna

Brada je poželjna

Žene privlače muškarci s neurednom bradicom. Ovakvi muškarci su, sudeći po rezultatima novog istraživanja , atraktivniji pripadnicama ljepšeg spola od onih svježe obrijanih lica ili lica potpuno zaraslih u bradu.

Ispitanice su ocijenile muškarce sa bradicom kao grube, zrele, agresivne, dominantne i muževne, ali i kao najbolje ljubavne partnere, bilo da se radi o kratkotrajnom flertu ili o dugotrajnoj vezi. Rezultati istraživanja, u kojem su učestvovale Britanke u dobi između 18 i 44 godine, objašnjavaju i privlačnost muškaraca kao što su George Clooney i Brad Pitt koji godinama održavaju svoj “neobrijani izgled”.

I dalje ostaje nejasno zašto su ovakvi muškarci ženama atraktivni. Eksperti na polju evolucije, ipak, vjeruju da dlake na licu upućuju na agresivnost jer naglašavaju veličinu donje vilice i zuba kao odbrambenog sredstva.

Psiholozi sa sveučilišta Northumbria vjeruju da neobrijani muškarci nude sve najbolje pripadnicama ljepšeg spola – nisu previše muževni, ali su dovoljno zreli. Znanstvenici su vodili studiju koristeći se kompjuterskom tehnologijom kako bi prikazali 15 fotografija, sa različitim dužinama brade. Na fotografijama su bili prikazani muškarci svježe obrijanog lica, potom oni sa bradicom i konačno bradati muškarci.

Ukupno 76 ispitanica je vidjelo ove fotografije, nakon čega su trebale ocijeniti muževnost, agresivnost, dominantnost, atraktivnost, starost i društvenu zrelost. Žene su trebale odgovoriti na pitanje koliko je svaki muškarac poželjan kao kratkotrajan i kao dugotrajan partner. Bradati muškarci su ocijenjeni kao najmuževniji, najagresivniji i društveno najzreliji. Ženama su izledali pet godina stariji od ostalih. Oni su ujedno bili i najmanje atraktivni i najgori izbor kada je u pitanju kratkotrajna veza.

Muškarci sa jedva vidljivom bradom su ocijenjeni kao najdominantniji. Oni sa neurednom bradicom su percipirani kao najatraktivniji i najidealniji partneri za dugotrajnu i kratkotrajnu vezu. Svježe obrijani muškarci su ocijenjeni kao najmanje muževni, najmanje dominantni, najmanje agresivni i društveno nezreli. Odgovarali su najnepoželjnijem tipu muškarca za dugotrajnu vezu. Njima je, poslije bradatih muškaraca, pripala pozicija najmanje atraktivnih. “Bradu na licu žene povezuju sa uspjehom, uprkos, pomalo, prijetećoj i zastrašujućoj pojavi ovakvog tipa muškarca. Odsustvo brade na licu sugerira popuštanje i očigledan je znak seksualne nezrelosti”, rezultat je istraživanja.

Ova studija je pokazala da žene ne biraju lica koja pokazuju višak ili manjak muževnosti koliko biraju ona lica koja su očigledno zrela, u postpubertetskoj fazi, ali ne pretjerano muževna. Isti obrasci su primijećeni kad su u pitanju dugotrajne veze.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.