Početna » Fjok i Grop - novo lice kravate i leptir mašne

Fjok i Grop - novo lice kravate i leptir mašne

Fjok i Grop

Kada se spominje stil treba imati na umu da on podrazumijeva puno više od mode, odjela s potpisom Hugo Boss ili Louis Vuitton cipela. Stil je nešto što odražava vaš karakter i trebali biste ga svakako graditi prema vašem unutarnjem osjećaju, a ne prema onome što nalažu trendovi. Odjenuti se po posljednjim trendovima, a pritom se u tome neugodno osjećati kao rezultat može izazvati samo smijeh vaših prijatelja ili ljudi koje sretnete na cesti, a nikako neće ostaviti dojam na damu koja vam je zapela za oko.

Možda biste u vašem idealnom svijetu šetali u pidžami ili trenerci, Mark Zuckerberg si možda može priuštiti doći na sastanak na Wall Street-u u trapericama i majici s kapuljačom, no s nekoliko milijardi dolara na računu, računamo da on živi u potpuno drukčijem svijetu.

Dakle, u ovom našem svijetu, ipak postoje pravila odijevanja koja je potrebno poštovati. Ono što ćete odjenuti sasvim sigurno ne čini potpunu sliku o vama, ali čini 80% prvog dojma. Izrazite svoju individualnost modnim detaljem kojim možete podignuti cijeli izgled i istaknuti se od mase. Svaki muškarac bi trebao u svom ormaru imati odijelo i nekoliko kravata ili leptir mašna. No da ovakav modni detalj nije rezerviran samo za ozbiljnu prigodu ili poslovni sastanak dokazuje i ekipa iz naše priče.

Predstavljamo vam Fjok i Grop ručno rađene kravate i leptir mašne, koje će vam sigurno pomoći da se istaknete.

Fjok i Grop - kravate

Fjok i Grop je zajednički projekt Matee Tudor i Igora Boškića započet 2013. godine. Stvoren iz zabave i želje za stvaranjem originalnog, kvalitetnog i ručnog rađenog proizvoda. Kravate i leptir mašne izrađuju isključivo od prirodnih materijala poput lana, pamuka i vune, a u šivanju se vode i poštuju sve klasične metode njihove izrade.

Leptir mašne su nepravedno zapostavljen modni detalj u širokoj potrošnji koja svakako zaslužuje više pažnje. Međutim, leptir mašne se vraćaju u modu na velika vrata. Mašne su oduvijek bile simbol romantičnog i nježno svezanog čvora čijim odvezivanjem iznenađenjima nije bilo kraja. Svaka Fjok i Grop leptir mašna izrađena je od dvije tkanine i, ovisno o načinu vezivanja, može se nositi na obje strane.

Fjok i Grop - leptir mašne

Tko je/su Fjok i Grop?
Fjok i Grop je brand ručno rađenih leptir mašni i kravata. Osnovali su ga dvoje autora kreativaca, Matea Tudor i Igor Boškić, koji su počeli sa zajedničkim radom 2013. godine prvotno se baveći izradom torbica za čuvanje nakita.

Naš prvi proizvod bile su upravo torbice za nakit, prepoznatljive po svom dizajnu i specifičnom obliku, a s vremenom smo sve veću energiju usmjerili na kravate i leptir mašne, čija nam izrada danas uzima najveći dio vremena.

Što karakterizira vaš proizvod, po čemu se razlikuju od običnih kravata/leptir mašni?
Kravata se tradicionalno smatra modnim dodatkom za muškarce, izrađena je u pravilu od svile ili danas sve češće od poliesterskih mješavina. Napravili smo odmak od ovih konvencionalnih materijala koji i u našem osobnom stilu nisu naš izbor pa kravate izrađujemo isključivo od prirodnih tkanina, većinom od 100% lana, pamuka ili vune.

Zanimaju nas prirodni materijali koji imaju naglašenu teksturu i karakter, a paletom boja i uzoraka nastojimo ne slijediti trendove već slijediti svoju energiju i unutarnji glas. Kad smo počinjali s idejom ručne izrade kravata i leptir mašni, htjeli smo da krajnji proizvod bude ponajprije vrlo kvalitetno izrađen, a onda i nosiv u raznim prilikama.

Tako je i nastala ideja za leptir mašne koje imaju dvije strane. Svaka leptir mašna izrađena je od dvije različite tkanine i, ovisno o načinu vezivanja, može se nositi na obje strane. Također, volimo činjenicu da možemo surađivati s potencijalnim kupcima u odabiru pravog materijala, uzorka ili boje, i tako zajedno kreirati krajnji proizvod.

Koliko vremena je potrebno za izradu jedne kravate/leptir mašne?
Vrijeme izrade najviše ovisi o vrstama tkanine s kojima radimo. Svaki materijal ima svoje karakteristike koje je potrebno poznavati, a i cijeli proces uključuje puno preciznog rada. Generalno za dobiti gotov proizvod potrebno je od 2 do 3 sata.

Jesu li muškarci s ovih prostora dovoljno modno osvješteni?
Sudeći po tome kako reagiraju na naše proizvode, mislimo da jesu. Leptir mašne su ponovno iznimno popularne, sve se češće nose u raznim, svakodnevnim prilikama, a kravate su prestale biti muškim modnim dodatkom samo za službene ili posebne događaje, poput vjenčanja i sl.

Iz našeg iskustva, muškarci se sve više odlučuju za hrabrije kombinacije boja, shvaćaju modu kao zabavu, a kravatu ili leptir mašnu priliku da dodaju dimenziju više svom osobnom stilu.

Kakvi su vam planovi za budućnost?
U najskorijem planu je realizacija online web shopa, čime bi svoje proizvode učinili dostupnima svim potencijalnim kupcima, što je do sada bilo ograničeno na prodajna mjesta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i nekoliko manjih gradova na jadranskoj obali.

Također, želimo proširiti svoj asortiman i ostvariti suradnju s kvalitetnim prodajnim prostorima koji u svojoj ponudi imaju lokalno proizvedene dizajnerske proizvode.

Naši proizvodi mogu se pronaći online na adresi fjokigrop.com ili Facebooku, kao i u prodajnim prostorima u Hrvatskoj.

ZAGREB - Take Me Home Croatian Design Shop, Tomićeva 4
ZAGREB - Galerija Link, Radićeva 27
SPLIT - Get Get Get Concept Store, Dominisova 16
RIJEKA - La Vetrina, Andrije Medulića 5a
HVAR - Aurora, Kroz Grodu 14
KORČULA - DAR Concept Store, Jakova Baničevića 1
ŠIBENIK - Kola Fjaka, Dobrić 4

Osvoji leptir mašnu

Ručno rađenu Fjok i Grop leptir mašnu osvojio je Matija Paulović! Čestitke sretnom dobitniku!
Izvlačenje dobitnika je obavljeno putem random.org servisa.

Izvlačanje dobitnika

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Iz kategorije

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.