Početna » Pokreni svoj grad, glasuj za vježbališta na otvorenome

Pokreni svoj grad, glasuj za vježbališta na otvorenome

Pokret za radost

Projekt izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, nova je aktivnost u okviru višegodišnjega projekta Pokret za radost, kojim se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje.

U okviru projekta Pokret za radost u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu provodi se niz aktivnosti usmjerenih promociji aktivnih životnih stilova. Kako bi se aktivno pridonijelo rješavanju problema nedovoljnoga kretanja, urediti će se novi deset aktivnih zona po cijeloj Hrvatskoj, koje će nakon toga biti predane lokalnoj zajednici u vlasništvo i na stalno korištenje.

Partneri projekta Pokret za radost i inicijative uređenja aktivnih zona su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Aktivne zone uključivat će sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. U gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati će se i vježbanje pod nadzorom kineziologa te edukacija i savjetovanje stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.


Aktivne zone povezuju zajednicu!

Aktivne zone prepoznali su građani i predstavnici mjesnih vlasti kao sadržaj koji donosi široku društvenu korist i doprinosi poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice. Osim što građane potiču na više kretanja i redovitu rekreaciju te time povoljno utječu na fizičko i psihičko zdravlje, vježbališta postaju novo mjesto okupljanja koje građani rado koriste za druženje i boravak na otvorenom. Novih deset aktivnih zona, odnosno mjesta povezivanja mjesnoga stanovništva, uredit ćemo u 2017. godini u nadi da će one unaprijediti kvalitetu života još većeg broja građana i obogatiti sadržaje njihovih životnih sredina.

Drago mi je što sam dio ovako lijepoga projekta jer i sam imam potrebu poticati druge na pozitivne promjene i prihvaćanje novih navika. Osim toga, veseli me to što novouređena vježbališta ostaju u trajnome vlasništvu lokalnoj zajednici i što su dana na korištenje njezinim stanovnicima te dodatno obogaćuju mjesne sadržaje. Građani zainteresirani za vježbanje i poboljšanje svoje tjelesne spreme u gradovima koji su se izborili za svoje aktivne zone sad imaju mjesto na kojemu se mogu rekreirati i družiti u slobodno vrijeme.

Mirza Džomba,
bivši rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta

Koji gradovi će dobiti vježbališta na otvorenome odlučite vi, glasovanjem za svoj grad na www.pokretzaradost.hr.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Koliko često vježbate

Iz kategorije

  • Potisak s klupe

    Potisak s klupe

    Potisak s klupe pripada skupini najčešćih i najpopularnijih vježba s teretom koje se koriste u...

  • Bicepsi

    Bicepsi su bez dvojbe jedni od najuzbudljivijih mišića za treniranje. Ne samo što su rezultati...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.