Početna » Mršavite s utezima

Mršavite s utezima

Mršavite s utezima

Čini se da uvjerenje kako dizanje utega služi samo oblikovanju tijela "za pokazivanje" te da ne doprinosi postizanju idealne forme uopće nije točno. Naime, body building omogućuje mršavljenje kao i trčanje. Jedna studija provedena na University School of Medicine u Bostonu na istu je razinu stavila body building i trčanje i prema njoj obje spomenute tjelesne aktivnosti pomažu tijelu da sagori masnoću te da se obrani od dijabetesa. Da bi to dokazali, znanstvenici su laboratorijskim miševima uveli gen koji je omogućio razvoj mišića sličnih onima koji se razvijaju pri dizanju utega. Miševi su potom hranjeni fast foodom, tj. hranom s visokom količinom masnoća i šećera. Gen je uspješno deaktiviran i primijećeno je da su životinje za kratko vrijeme postale debele te da su se kod njih pojavili problemi sa želucem.

Dok je bio aktiviran, gen im je omogućavao da lakše sagorijevaju suvišne masnoće, a pokazalo se da je imao i dobro djelovanje u prevenciji dijabetesa tipa 2 regulirajući inzulin bez povećavanja tjelesne aktivnosti. Mišići čiji je razvoj omogućio dodani gen nazvani su mišićima tipa 2. "Dokazali smo", objasnio je Kenneth Walsh, jedan od istraživača, "da ti mišići nisu korisni samo za podizanje teških predmeta, već i da imaju ulogu u kontroli tjelesnog metabolizma".

"Imate li razvijene takve mišiće", potvrdio je profesor Ken Fox s bristolskog sveučilišta, "energija se troši čak i kada se ne bavite nekom velikom tjelesnom aktivnošću. To otkriće može biti posebno korisno za starije osobe koje najčešće imaju problema s trčanjem, a dizanje je utega ujedno i vrlo zahvalno jer se efekti vježbi rezistencije vrlo brzo vide".

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Koliko često vježbate

Iz kategorije

  • Potisak s klupe

    Potisak s klupe

    Potisak s klupe pripada skupini najčešćih i najpopularnijih vježba s teretom koje se koriste u...

  • Bicepsi

    Bicepsi su bez dvojbe jedni od najuzbudljivijih mišića za treniranje. Ne samo što su rezultati...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.