Select Page

Izgradite savršeno tijelo

Izgradite savršeno tijelo

Uz malo matematike i mnogo truda, možete imati tjelesne proporcije od kojih žene padaju u nesvijest.

Kako biste izgradili savršeno tijelo, morate imati prave dimenzije. Srećom, magična formula za te dimenzije je poznata već vjekovima i zove se zlatni odnos. (količnik dvije mjere, koji približno iznosi 1.6 – 1.8) Njegov utjecaj se može vidjeti na primjeru oblika morske školjke, spirala šišarke, Partenona u Ateni i na šablonskim prikazima savršenog muškarca: Michelangelov David i Vitruvijski čovjek, Leonarda Da Vincia. Bilo da gledate umjetnost ili prirodu, naći ćete ove idealne proporcije gotovo posvuda.

Dakle, nije iznenađenje shvatiti da djevojke traže tijelo koje se uklapa u zlatni odnos. Studija „Arhive seksualnog ponašanja“ otkriva da žene najviše privlače mišićavi muškarci, čija su ramena 1.6 puta šira od širine struka. Naravno nije uvijek lako, a ni praktično, izmjeriti opseg vaših ramena. Potrebno je da to neko učini umjesto vas. Ali možete uzeti vaš opseg grudi, kao prigodnu zamjenu.

Svoje dimenzije možete odrediti u tri jednostavna koraka. Sve što vam treba je metar i kalkulator.

1. Izmjerite opseg ramena na njihovoj najširoj točki (najčešće oko ruku i grudi, u liniji koja je na sredini puta između bradavice i ključne kosti). Ako se mjerite sami, izmjerite opseg grudi na najširoj točki, ispod pazuha.
2. Odredite opseg struka tako što ćete omotati krojački metar oko trbuha, tako da donji kraj metra dodiruje vrh bedara.
3. Podjelite opseg ramena (ili grudi) sa opsegom struka. Ne morate izgledati kao junak iz stripova da biste imali idealne proporcije. Možete se zadovoljiti sa opsegom grudi od 100cm i struka od 70cm.

Prije početka treninga morate znati da ne morate izgledati kao naslikani kako biste se svidjeli djevojci. Postoje istraživanja koja pokazuju da djevojke nisu zainteresirane na najatraktivnije muškarce – smatrajući da su oni izvan njenih dometa. Drugim riječima, bilo bi dobro dosegnuti zlatni odnos, ali nećete biti razočarani ni srebrnim ili brončanim.

Izgradite torzo u obliku slova V
Ove tri vježbe mogu pomoći da vaš gornji dio tijela postane širi i dobije sportski izgled u svakom pogledu. Trenirajte tri puta tjedno, sa najmanje jednim danom odmora između i to: naporno (5 serija od po 5 ponavljanja, sa 2 minuta pauze između serija), lagano (3 serije sa 13 ponavljanja i pauzom od 60 sekundi između) i umjereno (4 serije sa 8 ponavljanja i pauzom od 90 sekundi).

Mrtvo dizanje sa širokim hvatom

Što razvija Angažira trapez – trokutasti mišić gornjeg dijela leđa, koji kontrolira pokrete lopatice. Što je ovaj mišić veći i snažniji, to će vaš gornji dio tijela biti širi i krupniji.
Kako se izvodi Stanite ispred šipke sa utezima, sa stopalima u širini ramena, a da pri tom šipka bude blizu podkoljenica. Čučnite i uhvatite šipku nathvatom, duplo šire od širine ramena. Donji dio tijela treba da je ravan, a ruke ispružene. Sada se podignite povlačeći šipku na gore ispred nogu. Završite podizanje povlačeći lopatice jednu ka drugoj.
Zlatna prilika Ako povećate opseg pokreta, otežati ćete vježbu i tako dobiti dvostruku dobit – veće mišiće i povećan potencijal za sagorijevanje sala. Jednostavno zamjenite ploče utega od 20kg za one od 10kg.

Kosi potisak bućicama

Što razvija Angažir gornji dio grudi i prednje djelove deltoidnog mišića, dodajući tako širinu gornjem dijelu tijela. Kao bonus, ova vježba jača i triceps.
Kako se izvodi Podesite klupu za bench pod kutem od 45°. Uzmite par bućica i lezite na leđa, držeći bućice tik iznad ramena, tako da su dlanovi okrenuti prema naprijed. Zatim podignite bućice ravno gore.
Zlatna prilika Za veće angažiranje gornjeg dijela grudi i tricepsa, zamjenite nagib i širinu hvata kod prethodne vježbe. Namjestite klupu na nagib od 15 – 30 stupnjeva, a bućice držite u širini ramena (tipični hvat za bench press je 1,5 puta veći od širine ramena)

Zgibovi

Što razvija Angažira latisimuse tokom cijelog pokreta, razvijajući pri tom i bicepse. Pristojno razvijeni latisimusi su „dizajnirani“ u obliku slova V – široki na sredini leđa, a onda se sužavaju na dolje i spajaju sa vezivnim tkivom donjeg dijela leđa.
Kako se izvodi Uhvatite šipku za zgibove pothvatom u širini ramena. Visite na dolje, sa blago povijenim koljenima. Podignite se prema gore, dok grudima ne dodirnete šipku.
Zlatna prilika Zaista, nema „dodatka“ koji može unaprijediti zgibove. Ipak, ako ih možete napaviti mnogo, zamjenite ih vučenjem na latu sa pothvatom. Ali pokušajte to činiti u klečećem položaju umjesto da sjedite na klupi. Ako povučete šipku do grudi iz klečećeg položaja, koristite više mišića kako biste tijelo stabilizirali i održali u ravnoteži.

Promo

Jesi li majmun?

Jesi li majmun ili neka druga životinja? Provjerite koji je vaš životinjski znak u kineskom...

Newsletter

Pin It on Pinterest