Početna » Izračunajte vašu idealnu težinu

Izračunajte vašu idealnu težinu

Idealna težina

Dodana je još jedna zgodna stvarčica na portalu, a to su zdravi kalukulatori. Pomoću njih možete izračunati indeks tjelesne mase, postotak tjelesne masnoće, idealnu težinu i potrošnju kalorija.

Indeks tjelesne mase - BMI

Indeks tjelesne mase (eng. Body Mass Index) je metoda izračuna uhranjenosti. BMI se izračunava vrlo jednostavno, a temelji se na odnosu tjelesne težine i visine osobe. Što je indeks više izvan okvira urednih vrijednosti, to je veći rizik od obolijevanja od raznih srčanih bolesti, dijabetesa i povišenoga krvnog tlaka.

Postotak tjelesne masnoće - BF

Postotak tjelesne masnoće ili masti (eng. Body Fat percentage) je pokazatelj količine masnog tkiva neke osobe i izražava se u postocima. Taj postotak je kod žena veći nego kod muškaraca, prvenstveno zbog potreba rađanja, hormonalnih i drugih funkcija. Kod muškaraca je neophodno da postoji 2-5% masti, dok je kod žena taj postotak 10-13%. Masti se u tijelu pohranjuju u potkožnom masnom tkivu, a osim toga, masne naslage imaju i zaštitnu funkciju oko unutarnjih organa.

Opis Žene Muškarci
Masti neophodne za život 10–13% 2–5%
Sportaši 14–20% 6–13%
Rekreativci 21–24% 14–18%
Prosjek 25–31% 18–24%
Pretilost 32%+ 25%+

Izračunajte idealnu težinu

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Koliko često vježbate

Iz kategorije

  • Potisak s klupe

    Potisak s klupe

    Potisak s klupe pripada skupini najčešćih i najpopularnijih vježba s teretom koje se koriste u...

  • Bicepsi

    Bicepsi su bez dvojbe jedni od najuzbudljivijih mišića za treniranje. Ne samo što su rezultati...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.