Početna » Bolji učinak s kraćim vježbanjem

Bolji učinak s kraćim vježbanjem

Fitness

Svakome tko je nezadovoljan rezultatima iscrpljujućeg vježbanja u teretani sigurno će se svidjeti rezultati istraživanja Stevea Boutchera sa sveučilišta u New South Wallesu u Australiji. Ovakav način vježbanja spalit će tri puta više masnoća u vašem tijelu. Istraživanje je trajalo 15 tjedana i obuhvatilo je 45 osoba. Otkriveno je da skupina koja je vježbala popularni Life-Sprints, australski program mršavljenja, izgubila tri puta više masnog tkiva od skupine koja je dvostruko duže, 40 minuta, vježbala aerobik.

Life-Sprints je set vježbi koje Australci jednostavno obožavaju: traju samo 20 minuta i baziraju se na usporavanju svakih 8 sekundi i učinkovitije su od aerobika. No, da ne bi bilo zabune, ne radi se o šetnjici parkom. Sustav uključuje osmosekundne sprinteve koje slijedi lagana vožnja na sobnom biciklu u trajanju od 12 sekundi, i radi se tri puta tjedno. Boutcher je sam dizajnirao ovaj program mršavljenja, niti ne sanjajući da će postati tako popularan, a za očekivati je da će nepobitni podaci iz istraživanja prošiti sustav po cijelom svijetu. Boutcherovo objašnjenje ovakve uspješnosti sustava je sljedeće: vježbe pomažu u otpuštanju catecholamina (adrenalinsko/neradrenaliski spoj) u krv, što dovodi to izgaranja masnoća.

Sprintanje izgleda izgara masnoće u mišićima, koje se zatim nadopunjuju masnoćama koje se nalaze u potkožnom tkivu nakon što vježba prestane i tako u krug. Još jedna od prednosti programa je vremenska učinkovitost - u samo 45 minuta možete se zagrijati, odvježbati, ohladiti se, otuširati i otići kući nešto lakši.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Koliko često vježbate

Iz kategorije

  • Potisak s klupe

    Potisak s klupe

    Potisak s klupe pripada skupini najčešćih i najpopularnijih vježba s teretom koje se koriste u...

  • Bicepsi

    Bicepsi su bez dvojbe jedni od najuzbudljivijih mišića za treniranje. Ne samo što su rezultati...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.