Početna » Aerobne vježbe

Aerobne vježbe

Aerobne vježbe

Aerobne vježbe i vježbe snage su ying i yang u svijetu vježbanja. Dva potpuno različita koncepta, naizgled nespojiva , ali udruženi funkcioniraju savršeno. Na početku da razjasnimo, aerobni trening podrazumjeva trening vremenski dugog perioda s niskim odnosno slabim intezitetom, gdje je cilj potrošnja kalorija i sagorijevanje masti. Kardio trening je nešto drugo, on se odnosi na jačanje srčanog mišića. Puno ljudi koristi izraz kardio i aerobni za istu stvar, na očigledno to nije točno.

Aerobni trening slabog inteziteta i trening snage visokog inteziteta. Kombinacijom ovog dvoga u jedan efikasan režim može vam uvelike doprinjeti ka ostvarenju vašega cilja da imate tijelo kakvo ste uvijek željeli.

Izbjegnite pogreške
Najveća pogreška koju većina radi jest da pokušavajući kombinirati aerobne vježbe sa vježbama snage, progresivno napreduju sa aerobnim treningom. Primjer, počinju sa hodanjem prvih nekoliko tjedana, zatim podignu intezitet pa počnu lagano trčati, zatim kombiniraju lagano sa brzim trčanjem. Nakon toga trče u planine itd.

Ta metoda dovodi do toga da vaše tijelo treba više vremena za oporavak, što znači više dana bez treninga. Time ste naravno izgorili manje kalorija što znači da je i manje masti potrošeno. Ključ efikasnog aerobnog treninga koji sagara najviše masti je dugotrajna dosljednost.

Trik pitanje
Što troši najviše kalorija?
A) Trčanje 1km
B) Hodanje 1km
C) Lagano trčanje 1km

Sve ovo navedeno troši jednak broj kalorija. U toj činjenici se skrivaju jako dobre vijesti. Dakle ako hodate na posao sedam dana u tjednu, potrošit će te više kalorija nego da trčite na posao šest dana u tjednu. (Naravno osoba koja trči ima jednu prednost jer njezin metabolizam nastavlja raditi ubrzano nakon trčanja)

Nabijajte mišiće i trošite salo 24/7
Mišiće se nazivaju "aktivnim tkivima" jer im je potrebna velika količina energije da bi se održavali. Svakih pola kilograma mišića kojih nabijete će spaliti oko 60 kalorija na dan. Pogledajte tablicu ispod.

Novi mišići u kg Mjesečno izgubljeno salo u kg Godišnje izgubljeno salo u kg
1 0,5 6
3 1,5 19
5 2,6 31
7 3,7 42
10 5,1 62

Nabacivanjem 5 kilograma mišića na vaše tijelo, izgubit će te 31 kilograma masti tijekom sljedeće godine! I izgaranje viška kalorija će se nastavit iz godine u godinu. To znači kad izgubite salo, možete jesti puno više, a da vam se ne vrati pivski trbuh. Naravno, sa manje masti i više mišića, vaše tijelo će poprimiti izgled kakav svaki muškarac može poželjeti.

Kombiniranjem aerobnih sa vježbama snage možete u najkraćem vremenu preoblikovati vaše tijelo i zadržati željenu figuru bez da se izgladnjujete na kojekakvim djetama.

Donosimo vam jedan raspored koji će vam pomoći da nabijete mišiće i izgubite većinu sala.

Osnovne karakteristike održivog aerobnog treninga su:

1- slabi odnosno niski intezitet
2- neprogresivnost od vježbe do vježbe, ne pojačavajte
3- stalna frekvencija

Osnovne karakteristike održivog treninga snage su:

1- jaki odnosno visoki intezitet
2- progresivnost od vježbe do vježbe, svaki put stavljate veću težinu
3- promjenjiva frekvencija

Kombiniranjem vježbi za snagu sa aerobnim treningom prikazujemo vam jedan dvomjesečni program:

Raspored treninga

Dan 1. tjedan 2. tjedan 3. tjedan 4.tjedan
Ponedjeljak snaga aerobni aerobni aerobni
Utorak aerobni snaga aerobni aerobni
Srijeda aerobni aerobni aerobni snaga
Četvrtak snaga aerobni snaga aerobni
Petak aerobni aerobni aerobni aerobni
Subota aerobni snaga aerobni aerobni

Raspored treninga

Dan 5. tjedan 6. tjedan 7. tjedan 8.tjedan
Ponedjeljak aerobni snaga snaga snaga
Utorak snaga aerobni aerobni aerobni
Srijeda aerobni aerobni aerobni aerobni
Četvrtak aerobni aerobni aerobni aerobni
Petak aerobni aerobni aerobni aerobni
Subota aerobni aerobni aerobni aerobni

Primjećujete kako je sve veća razlika između vježbi snage? Zbog toga jer svaka vježba (ako je pravilno pripremljena) uključuje podizanje težih utega što tijelu predstavlja sve veći napor i potrebno je više odmora za uspješan oporavak.

Kombinacija ovih vježbi će maksimizirati preobrazbu vašega tijela u najkraćem mogućem vremenu.

Besplatna eknjiga s vježbama

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan Like dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite na Like i preuzmite eknjigu!

Izgradite tijelo koje ste oduvijek željeli

Samo vas jedan klik dijeli od eknjige koja na više od 80 stranica donosi preko 60 vježbi za gotovo svaki djelić vašega tijela. Ako želite promijeniti svoj način života, želite biti zdravi i izgledati onako kako ste oduvijek željeli izgledati, nema nikakve dvojbe da je ova eknjiga upravo za vas. Pomoću vježbi koje možete ovdje pronaći isklesat ćete svoje tijelo na koje će mnogi biti ljubomorni. Što još čekate, kliknite i preuzmite eknjigu!

Preuzmi eknjigu


Više na webu

loading...

Koliko često vježbate

Iz kategorije

  • Potisak s klupe

    Potisak s klupe

    Potisak s klupe pripada skupini najčešćih i najpopularnijih vježba s teretom koje se koriste u...

  • Bicepsi

    Bicepsi su bez dvojbe jedni od najuzbudljivijih mišića za treniranje. Ne samo što su rezultati...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.