Početna » Pokreni svoj grad, glasuj za vježbališta na otvorenome

Pokreni svoj grad, glasuj za vježbališta na otvorenome

Pokret za radost

Projekt izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, nova je aktivnost u okviru višegodišnjega projekta Pokret za radost, kojim se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje.

U okviru projekta Pokret za radost u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu provodi se niz aktivnosti usmjerenih promociji aktivnih životnih stilova. Kako bi se aktivno pridonijelo rješavanju problema nedovoljnoga kretanja, do kraja 2017. godine urediti će se dvadeset aktivnih zona po cijeloj Hrvatskoj, koje će nakon toga biti predane lokalnoj zajednici u vlasništvo i na stalno korištenje.

Partneri projekta Pokret za radost i inicijative uređenja aktivnih zona su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Aktivne zone uključivat će sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. U gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati će se i vježbanje pod nadzorom kineziologa te edukacija i savjetovanje stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.


Prva aktivna uređena je u Zagrebu, a o tome koji će još gradovi dobiti vježbališta na otvorenome odlučite vi, glasovanjem za svoj grad na www.pokretzaradost.hr.

Više na webu

Koliko često vježbate

Iz kategorije

  • Potisak s klupe

    Potisak s klupe

    Potisak s klupe pripada skupini najčešćih i najpopularnijih vježba s teretom koje se koriste u...

  • Bicepsi

    Bicepsi su bez dvojbe jedni od najuzbudljivijih mišića za treniranje. Ne samo što su rezultati...

Napomena

Portal eMuškarac može prikazivati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovom portalu jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.